Intervenciós lehetőségek

Ma már olyan széles a beavatkozási, fejlesztési lehetőségek skálája, hogy az érintett szülőknek hónapokba, sőt, évekbe telhet amíg a különböző terápiák és kezelések között eligazodik, és megtalálja a gyermeke számára legmegfelelőbbet. Ezzel viszont a fejlesztés szempontjából értékes időt veszítünk, hiszen minél fiatalabb korban megkezdődik az igazán hatékony beavatkozás, annál nagyobb az esélyünk, hogy felzárkózhassanak, beilleszkedhessenek.
Alapítványunk azzal a céllal jött létre, hogy az általunk ismert, kipróbált és hatékonynak talált lehetőségeket összegyűjtjük és népszerűsítjük, illetve az ezekkel kapcsolatos tapasztalatcserét elősegítjük. Bár eleinte szélesebb skálán mozgott a szakmai tevékenységünk, az utóbbi években a munkánk fókuszában már egyértelműen az Alkalmazott Viselkedéselemzés által nyújtott, szakirodalmi adatok szerint is igazoltan hatékony fejlesztési lehetőségek állnak. ( ABA/VB )
Érdemes lehet azonban utána nézni azonban az alábbi lehetőségeknek is:

  • Táplálkozással, étrenddel kapcsolatos egyénre szabott változtatások (kiinduló pontnak ajánlott a GAP-Szindroma című könyv).
  • Homeopátiás támogatás (tapasztalt szakember segítségével)

Egyéb hasznos kiegészítő fejlesztési lehetőségek: