Magunkról

Illés Orsolya

Dr. Natasha Campbell McBridehoz hasonlóan engem  is kisfiam autizmus diagnózisa késztetett a táplálkozás, az emberi szervezet és pszihe felépítésének, müködésének újragondolására. A doktornővel 2008-ban kezdtük el az akkor nagyon súlyos állapotban lévő, nem beszélő, nem kommunikáló kisfiam kezelését, aki ma már egészséges közösségbe jár, beszél, tanul és fejlődése minden okot megad arra, hogy önálló és elégedett életet reméljünk a számára.

Az évek során több mint száz olyan családdal kerültem kapcsolatba, ahol a gyermek a GAPS spektrum valamely tünetétől  szenvedett, legyen az ekcéma, lisztérzékenység, figyelemzavar, hiperaktivitás, diszlexia vagy akár autizmus. Megdöbbentő volt ráébredni, hogy ezen problémák mögött szinte minden esetben emésztőrendszeri rendellenesség is felfedezhető. 2008-tól folyamatosan kutatom és világszerte tanulom az ilyen tünetek, betegségek kezelésének terápiás lehetőségeit, valamint a hatékony tanítás, fejlesztés módszereit. 2015 óta az Alkalmazott Viselkedéselemzés (ABA) nemzetközileg képesített képviselőjeként (BCaBA fokozat) igyekszem mind a hozzánk forduló családok, mind a gyermekeket ellátó oktatási intézmények segítségére lenni.

Tovább

Szántó Linda

Személyes érintettség miatt fordultam én is a gyermekek egészségének támogatása felé. Gyermekem nehézsége mögött rejlő krónikus betegségének gyógyítása során láttam, hogy az ő problémája sajnos egyáltalán nem egyedi. Sikeres gyógyulása miatt egyre több szülő keresett meg segítséget, iránymutatást keresve.

Azt követően, hogy rábukkantam Dr. Natasha Campbell-McBride munkájára, önkéntesen lefordítottuk honlapját, hogy a magyar közönség előtt is ismert legyen a spektrum betegségek étrendi gyógyításának lehetősége. Később részt vettem a könyv magyar fordításában és kiadásában. Három évvel ezelőtt alapítottam egy mára már igen nagyszámú szülőközösséget. Egyike voltam az ABA-VB konferencia és tréning szervezőjének, melynek eredményeképpen a magyar közönség is megismerhette az autizmus pedagógiai fejlesztésének tudományosan és statisztikailag igazoltan vitathatatlanul leghatékonyabb módját. Több külföldi szakembert meghívásában vettem részt szülőközösségünk és az érdeklődő szakemberek számára. Jelenleg e alapítványi keretek között dolgozom azon, hogy a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek és családjaik életét segítsem külföldön bevált és tudományosan igazolt módszerek hazai elterjesztésével.