You are currently viewing ABA TECHNIKUS KÉPZÉS – GYAKORLATI SZAKEMBEREKET KÉPZÜNK!!!

ABA TECHNIKUS KÉPZÉS – GYAKORLATI SZAKEMBEREKET KÉPZÜNK!!!

ABA TECHNIKUS KÉPZÉS – GYAKORLATI SZAKEMBEREKET KÉPZÜNK!!!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel 2019 őszén ismét elindítjuk az Alkalmazott Viselkedés Elemzés: Autizmus Specifikus ABA Technikus Tanfolyamunkat, amire sok szeretettel várjuk a jelentkezéseket!
Tudnivalók:
Az Alkalmazott Viselkedéselemzés (ABA: Applied Behavior Analysis) világszerte a leghatékonyabb fejlesztési rendszerként elismert módszer autista gyermekek felzárkóztatására, integrálására. (Bővebben http://bacb.com/about-behavior-analysis/)
Itthon sajnos ez a módszer jelenleg nem elérhető az állami fejlesztőrendszer keretein belül, és az egyetemi képzés is csak külföldön lehetséges.
Mivel erre a szaktudásra az egyre emelkedő autizmus diagnózis számok miatt folyamatosan növekvő igény van országszerte, alapszintű tanfolyamot szervezünk olyan szakemberek részére, akik autista gyermekek oktatásával és fejlesztésével foglalkoznak, és szeretnék az eszközkészletüket a legkorszerűbb módszertani ismeretekkel bővíteni.
A tanfolyam által elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretek lehetővé teszik, hogy a képesített viselkedéselemző szakember felügyeletével összeállított fejlesztési tervet a terapeuta a gyermekkel végzett napi munka során szakszerűen és hatékonyan hajthassa végre, hozzásegítve a gyermeket ahhoz, hogy a benne rejlő lehetőségeket maximálisan kibontakoztatva fejlődhessen.
A tanfolyam tematikája követi a nemzetközi technikusi szintnek megfelelő tematikai előírásokat.
Kinek?
Elsősorban olyan pedagógus, gyógypedagógus, gyógypedagógus asszisztens vagy pszichológus szakemberek számára, akik rendszeresen dolgoznak autizmus spektrum zavarral vagy Down szindromával diagnosztizált gyermekekkel. Olyan hallgatókat is várunk, akik jelenleg a felsőoktatásban készülnek ilyen pályára lépni. Más végzettséggel történő jelentkezés is lehetséges, ezek egyedi elbírálás alá esnek. Fontos, hogy esettanulmányok, videó elemzések készülhessenek olyan gyerekekkel folytatott terápiás ülésekről, akikkel az adott szakember dolgozik.
Hol, mikor, mennyiért?
Szakmai képzés óraszáma: min. 40 óra.

Képzési időpontok:

október 19 – 20 (szombat – vasárnap)
november 15 – 16 (péntek – szombat)
november 30 (szombat)
január 25 – (26 szombat – vasárnap)

A tanfolyamot záró elméleti vizsgára várhatóan február során kerül sor.

Amennyiben a jelentkező a minimálisan kijelölt óraszám alatt nem demonstrálja a sikeres terápiához szükséges készségeket, további szuperviziós órák lehetnek szükségesek a képesítés megszerzéséhez!

A szakmai képzés helyszíne: Centrál Médiacsoport Zrt. (1037 Budapest, Montevideo utca 9.)

A szakmai képzés díja:

Elméleti oktatás: 150 000 Ft, mely magába foglalja a vizsgadíjat (20.000 HUF) is.

Fontos!

  • A képzés min. 10 fő jelentkezése esetén indul el.
  • A képzés maximum létszáma: 20 fő.

A képzés sikeres vizsga esetén tanúsítvánnyal zárul.

Jelentkezni ezen a nyomtatványon lehet: https://forms.gle/iqEYvQje8pxUApXi6