Miben segíthetünk?

Hogyan tudunk segíteni?

Elsődleges célunk az otthoni fejlesztés elősegítése és támogatása. Olyan technikákat tanítunk, amelyek megkönnyítik a gyermekkel való kapcsolódást.

Miből áll a szolgátatásunk?

A programindítást minden esetben egy online konzultáció előzi meg, amely során lehetőségünk van a szülőkkel a gyermek jelenléte nélkül átbeszélni a problémát, ami miatt hozzánk fordulnak, tisztázni hogy mik lehetnének a fejlesztés fő céljai és azt is, hogy mi ebben hogyan tudunk segíteni.

Amennyiben a család az online megbeszélés alapján megfelelőnek találja az általunk felvázolt lehetőségeket, akkor megkezdhetjük a közös munkát. A felmérés és programindítás lebonyolítására lehetőség van a budapesti irodánkban, illetve otthoni környezetben is. Továbbá, a  szülőkkel ebben a fázisban azt is megbeszéljük, hogy a későbbiekben inkább az otthoni vagy pedig a központban történő fejlesztést részesítenék előnyben – az egyes fejlesztési formák alkalmazásának előnyeiről az alábbi táblázatban olvashatnak részletesebben.

A programindítást megelőző felmérés során mind a gyermek készségeire, mind pedig a viselkedésére kíváncsiak vagyunk, így ezeket különböző játékos feladatok segítségével igyekszünk jobban megismerni. A programindítás otthoni fejlesztés esetén magába foglalja a szülők betanítását is, illetve az esetlegesen felmerülő további kérdésekkel kapcsolatos konzultációt.

A felmérésről és a fejlesztési javaslatokról részletes dokumentáció készül, amit a szülők e-mailen keresztül kapnak meg a felmérést követően. A programindításba tartozó konzultáció során továbbá egyeztetünk egy következő, utánkövetési alkalmat is (kb. 1-2 hónap távlatába), amely során a gyermek készségei és viselkedése ismét felmérésére kerülnek és ennek fényében a fejlesztési javaslatokat módosítjuk, optimalizáljuk.

A programindító szolgáltatásunk összesen 3 utánkövetési alkalmat foglal magába, de természetesen szükség szerint van lehetőség bejelentkezni további utánkövetésre, illetve konzultációra is.

A programindító szolgáltatásunk összesen 3 ilyen utánkövetési alkalmat foglal magába, de természetesen szükség szerint van lehetőség bejelentkezni további utánkövetésre, illetve konzultációra is.

Szolgáltatás típusok

Otthoni ellátás előnyei

Központi ellátás előnyei

Programindítás

Programindítás otthoni környezetben

Lehetőség van a programindítási szolgáltatásunkat otthoni környezetben is igénybe venni, amely során a család otthoni működését is jobban fel tudjuk térképezni. A programindítás ebben az esetben 2 telje napot vesz igénybe.

Utánkövetés, program kísérő konzultáció

Az utánkövetési szolgáltatás szükség szerint (a programindító csomagba tartozó 3 alkalom lejárta után) vehető igénybe. Kb. havonta – két havonta javasolunk ilyen alkalmakat, amikor ez 1-1 délelőttöt vesz igénybe. Az utánkövetés során ismételten felmérjük gyermeke viselkedését, illetve készségeit és ez alapján optimalizáljuk a korábban készített fejlesztési tervet is.

Intézményben történő konzultáció

Amennyiben a gyermeke viselkedésproblémája elsősorban a kortársközösségben okoz gondot, abban az esetben, ha az intézményből érkezik megkeresés, vállalunk intézményben történő viselkedéselemzést is. Ebben az esetben az óvodában/ iskolában figyeljük meg a gyermeke viselkedését és az ott látottak alapján javaslunk különböző eszközöket a problémás viselkedések kezelésére az őt ellátó pedagógusokkal egyeztetve.Online egyéni konzultáció

Előfordul, hogy vannak olyan problémák is, amelyeknek a megoldásához nincs szükség arra, hogy részletesen felmérjük a gyermek készségeit egy programindítás során. Pl.: Ha kizárólag viselkedésprobléma áll fenn, illetve, ha kisebb, könnyebben kezelhető nehézségről vagy életvezetési elakadásról van szó. Ebben az esetben egyéni online konzultáció szolgáltatásunkat is igénybe vehetik. Az online konzultáció nagyjából 1 órát vesz igénybe és a Zoom felületen zajlik. A Zoom felület linkjét a konzultáció időpontját megelőzően küldjük el a résztvevőknek.

Egyéni fejlesztés a budapesti központunkban

Azoknak a családoknak, akik Budapesten és környékén élnek, Szász Károly utcai központunkban egyéni fejlesztőfoglalkozásokat is biztosítunk, egyéni egyeztetés alapján. A foglalkozások vidám hangulatban telnek, tele játékkal és persze készségfejlesztéssel. Ezeken az alkalmakon a programindítás során elkészített fejlesztési terv feladatait gyakoroljuk a gyerekekkel. Egy foglalkozás átlagosan 2 óra időtartamot ölel fel. A foglalkozás során a szülők is aktívan részt vehetnek a gyerekekkel végzett munkában, de az által is sokat tanulhatnak ők is, hogy csak kívülről megfigyelik az általunk alkalmazott tanítási módszereket.

Kiscsoportos szülő és pedagógus konzultáció

Online konzultációs lehetőségeket biztosítunk pedagógusoknak és szülőknek egyaránt. Ezekre az alkalmakra előzetes regisztráció szükséges, hiszen ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni, maximum 5 fő jelentkezését tudjuk fogadni egy-egy megbeszélésre.

A kiscsoportos konzultációk általában kb. 1,5 órát vesznek igényben és sorba haladva, minden résztvevő nehézségét, kérdéseit átbeszéljük és javaslatokat teszünk a felvázolt probléma megoldására.  

Konzultáció

Foglaljon időpontot általános megbeszélésre, amely során felmérjük, hogy hol tudunk gyermekének leginkább segítséget nyújtani.