Intervenciós lehetőségek

Érdemes számos intervenciós lehetőséget kipróbálni gyermekünkkel, mivel fontos a hozzá leginkább illő kezelés megtalálása.

Lehetőségek keresése

Ma már olyan széles a beavatkozási, fejlesztési lehetőségek skálája, hogy az érintett szülőknek hónapokba, sőt, évekbe telhet amíg a különböző terápiák és kezelések között eligazodik, és megtalálja a gyermeke számára legmegfelelőbbet. Ezzel viszont a fejlesztés szempontjából értékes időt veszítünk, hiszen minél fiatalabb korban megkezdődik az igazán hatékony beavatkozás, annál nagyobb az esélyünk, hogy felzárkózhassanak, beilleszkedhessenek.

Alapítványunk hol tud segíteni?

Alapítványunk azzal a céllal jött létre, hogy az általunk ismert, kipróbált és hatékonynak talált lehetőségeket összegyűjtjük és népszerűsítjük, illetve az ezekkel kapcsolatos tapasztalatcserét elősegítjük. Bár eleinte szélesebb skálán mozgott a szakmai tevékenységünk, az utóbbi években a munkánk fókuszában már egyértelműen az Alkalmazott Viselkedéselemzés által nyújtott, szakirodalmi adatok szerint is igazoltan hatékony fejlesztési lehetőségek állnak.

Mit lehet tenni?

Érdemes lehet azonban utána nézni azonban az alábbi lehetőségeknek is:

  • Táplálkozással, étrenddel kapcsolatos egyénre szabott változtatások (kiinduló pontnak ajánlott a GAP-Szindroma című könyv).
  • Homeopátiás támogatás (tapasztalt szakember segítségével)

Egyéb hasznos kiegészítő fejlesztési lehetőségek: